והיה כמובן המורה לעברית. הוא נתן לנו לכתוב חיבור "מה אני רוצה להיות כשאהיה גדול". אני ישבתי וחשבתי והתעצבנתי. לא ידעתי מה לכתוב.

אחר-כך כתבתי וכתבתי כאילו אחז אותי בולמוס. אני רוצה להיות גם עם שורשים וגם עם כנפיים, כתבתי. למה חייב אדם לוותר על השורשים אם ליבו חפץ בכנפיים?

השורשים מפסידים כל כך הרבה כשהם תקועים באדמה ואינם יכולים לרחף ולראות את נופו האדיר של העץ שהם חלק ממנו ואת היער הגדול שהעץ כולו הוא חלק ממנו.

והציפורים שעל העץ, שזכו ויש להן כנפיים, חסרות הן את האחיזה בקרקע. קיניהן תלויים בחסדיה של רוח סערה ובחוסנו של העץ שבסתר ענפיו הן חוסות.

כשאהיה גדול אני רוצה להיות אדם עם שורשים וכנפיים.

(אמנון שמוש, תמונות מבית הספר העממי)

יום שני, 11 בנובמבר 2013

עַנְוֵי עוֹלָם


את הסיפור הקטן והיפה הזה שלח לי חבר אמריקאי (לא יהודי). הוא סופר ממקור ראשון בפוסט באתר reddit, אתר פורומים גדול בארה"ב.

כל מי שביקר בארה"ב, לא כל שכן חי בה תקופה כעבדכם, יודע עד כמה קדושת המרחב האישי היא בדמם של האמריקאים. אבל כשבחור אפרו-אמריקאי צעיר נרדם על שכנו לספסל (יהודי דתי, במקרה) ברכבת התחתית של ניו יורק - המשיך האחרון לשבת ללא תנועה. כששאל אותו המספר, אמון על הקדושה ההיא, האם ברצונו שיעיר את המתעפץ הפולש - נענה בשלילה. "עזוב", אמר האיש ברכות, "תן לו להמשיך לישון. סביר להניח שהיה לו יום קשה. כולנו היינו במצבים האלה, לא?".

כשירד המספר מהרכבת, עשרים דקות לאחר שלכד את התמונה הזו במצלמת הסלולרי שלו, עדיין היה הבחור ישן בשלווה על כתפו של היהודי, שמצדו המשיך לשבת ללא תנועה. "ראיתי בכך מחווה קטנה, אך אנושית מאד. מיוחדת", הסביר בפוסט ההוא שכתב לאחר מעשה.

"יְהִי חֶלְקִי עִמָּכֶם, עַנְוֵי עוֹלָם".

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה